З'явилися свідчення Тейлора на відкритих слуханнях з імпічменту Трампа

Читать на русском
Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор дав свідчення під час публічних слухань в Конгресі в рамках справи про імпічмент президента США Дональда Трампа.

Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор дав свідчення під час публічних слухань в Конгресі в рамках справи про імпічмент президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє CNN в середу, 13 листопада.

Тейлор заявив, що адвокат президента Дональда Трампа Руді Джуліані керував окремим «нерегулярним» каналом зв'язку з урядом України. Тейлор також висловив упевненість в тому, що виконуючий обов'язки голови апарату Білого дому Мік Малвейні був невід'ємною частиною цього каналу спілкування.

Він додав, що українці «були готові рухатися вперед» в розслідуванні, яке вимагав Вашингтон.

Крім Малвейні, через цей неофіційний канал зв'язку з Україною вели переговори колишній спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, посол в Європейському союзі Гордон Сондленд і міністр енергетики Рік Перрі.

Тейлор підтвердив свою переконаність в тому, що передбачувана зустріч між Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським була обумовлена ​​початком розслідувань у справі Burisma і передбачуваного втручання України в президентські вибори в 2016 році.

«До середини липня мені стало зрозуміло, що зустріч, до якої прагнув президент Зеленський, була обумовлена ​​розслідуваннями проти Burisma і передбачуваного втручання України в вибори в США 2016 року», - заявив Тейлор.

При цьому, Тейлор стверджує, що Україна нічого не винна Дональду Трампу. За його словами, Трамп вважав, що українці обійшлися з ним несправедливо і тому він подумав, що вони зобов'язані виправити це.

«Влада України отримувала підтримку, і вони це високо цінували, але не були винні президенту Трампу», - сказав він.

Раніше в Конгресі США розсекретили ще два свідчення щодо імпічменту Трампа.

Також назвали дату голосування щодо імпічменту Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: