Президент підписав закон про анбандлінг

Читать на русском
Володимир Зеленський підписав закон про по відокремлення діяльності з транспортування природного газу, анбандлінг.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про по відокремлення діяльності з транспортування природного газу (анбандлінг).

Про це написав у Facebook заступника голови Офісу президента Юлії Ковалів.

Анбандлінг «Нафтогазу»: Коболєв пообіцяв укластися в терміниЗа його словами, цього тижня новий оператор ГТС України, ТОВ «ОГТСУ», подав заявку на сертифікацію до НКРЕКП.

Закон забезпечує необхідні умови для виконання зобов’язань України щодо відокремлення діяльності з транспортування газу та забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи відповідно до європейського законодавства.

«Попри намагання блокувати та затягувати прийняття рішень, Україна впевнено рухається на шляху до європейської інтеграції та демонструє готовність до сертифікації оператора газотранспортної системи відповідно до правил ЄС та Третього енергетичного пакету», - відзначили в ОП.

Нагадаємо, народні депутати України ухвалили в цілому проект закону №2239-1 (альтернативний до №2239) про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: