Рада ухвалила зміни до закону про анбандлінг

Читать на русском
Верховна рада підтримала постанову про внесення змін до ухваленого нещодавно закону про відокремлення діяльності з транспортування газу.

Верховна рада підтримала постанову про внесення змін до ухваленого нещодавно закону про відокремлення діяльності з транспортування газу.

Відповідне рішення підтримали 292 народних депутати.

Проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу за номером 2239-1/П передбачає внесення змін до ухваленого нещодавно закону.

При цьому кілька фракцій виступили проти цієї постанови, звинувативши голову Енергетичного комітету Андрія Геруса у фальшуванні тексту проголосованого в Раді закону про анбандлінг і спотворенні тексту закону.

Зокрема, голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що ці зміни передбачають виведення доходу в 3 млрд доларів з відання держави й передачі його "Нафтогазу», а також виключає можливість держави відмовлятись від іноземних інвестицій, які можуть завести підприємство у банкрутство.

Крім того, нардепи заявили, що зміни були роздані їм у залі напередодні голосування. При цього керівництво Ради наголосило, що ці зміни просто усувають неузгодженості, допущені в тексті проголосованого закону.

Нагадаємо, народні депутати України ухвалили в цілому проект закону №2239-1 (альтернативний до №2239) про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: