Білий дім опублікував переказ першої розмови Трампа із Зеленським

Читать на русском
Білий дім у п'ятницю, 15 листопада, опублікував документ, в якому відновлено зміст першої, квітневої, розмови президента США Дональда Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським.

Білий дім в п'ятницю, 15 листопада, опублікував документ, в якому відновлено зміст першої, квітневої, розмови президента США Дональда Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським.

Текст розмови опублікував у Twitter журналіст Ендрю Дезидеріо.

Під час розмови 21 квітня 2019 року американський лідер привітав Зеленського з перемогою на президентських виборах, обговорив з ним можливість свого візиту на інавгурацію і запросив співрозмовника в Білий дім.

Публікацію анонсував сам Трамп напередодні. Відзначається, що документ не є стенограмою, бесіда двох лідерів «відновлена ​​з пам'яті» співробітниками Білого дому, відповідальними за фіксацію розмови. На точність документа вплинули якість телефонного зв'язку і особливості перекладу.

Всього між президентами відбулося дві телефонні розмови. Друга, липнева, бесіда спровокувала скандал у США. Джерела стверджували, що глава Білого дому тиснув на українського лідера з метою почати розслідування діяльності одного зі своїх головних конкурентів на президентських виборах 2020 року – Джо Байдена та його сина Хантера.

31 жовтня палата представників конгресу США ухвалила резолюцію на підтримку початку процедури імпічменту Трампу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: