Трамп опублікує стенограму квітневої розмови із Зеленським

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що в четвер він виконає свою обіцянку і опублікує стенограму квітневої розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Президент США Дональд Трамп заявив, що в четвер він виконає свою обіцянку і опублікує стенограму квітневої розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Як відомо, судячи за свідченнями в Конгресі, під час цієї бесіди Трамп попросив Зеленського ініціювати розслідування відносно Джо Байдена, свого потенційного конкурента на виборах в 2020 році, і його сина Хантера, пише «Голос Америки».

Імпічмент дедалі ближчий: чим закінчиться Українагейт для ТрампаІмпічмент Трампу дедалі ближче. Владислав Фарапонов змоделював можливі наслідки подій, спираючись на факти, які є непомітними і незрозумілими для тих, хто спостерігає за історією з України.

Опоненти президента США звинувачують його в навмисному стягнення військової допомоги Україні з метою спершу домогтися від українського керівництва допомоги в зборі компромату на політичних конкурентів Трампа.

Нагадаємо, Трамп провів дві телефонні розмови із Зеленським. Стеннограмма липневої розмови була опублікована раніше.

Мова йде про телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої Трамп привітав його з перемогою на президентських виборах.

У США у вересні розгорівся великий скандал навколо телефонної розмови Трампа із Зеленським. Це призвело до того, що Палата представників, контрольована демократами, оголосила про початок процедури імпічменту Трампа. Як стверджують опоненти Трампа, під час дзвінка він намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні сина Джозефа Байдена Хантера в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: