Суд у Криму продовжив арешт вісьмом українцям

Читать на русском
Суд Сімферополя продовжив арешт на три місяці вісьмом фігурантам другої сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір.
Ілюстративне фото.

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя 11 листопада продовжив арешт на три місяці вісьмом фігурантам другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір».

Рустем Шейхалієв, Тофік Абдулгазієв, Раїм Айвазов, Білял Адилов, Джеміль Гафаров, Фарход Базаров, Рустем Сейтхалілов і Шабан Умеров залишаться під арештом в СІЗО до 15 лютого 2020 року, нагадаємо «Крим.Реалії».

У МЗС відреагували на вироки в «справі Хізб ут-Тахрір»Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Російської Федерації в зв'язку з неправомірним вироком Північно-Кавказького окружного військового суду.

Суд, пославшись на «тяжкість» пред'явлених звинувачень, відхилив клопотання сторони захисту всіх фігурантів про зміну запобіжного заходу.

«На судовому засіданні нами було подано ряд клопотань. Однак суддя всі клопотання відхилив, жодне не прийняв, тому сьогодні ми не отримали змагальний процес, а отримали однобокий процес в сторону звинувачення, який заздалегідь передбачав обвинувальний ухил. Раїм Айвазов заявив відвід судді і прокурору, однак суд відхилив його, і відразу було зачитано постанову», – розповів адвокат Рустем Кяміл.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року в Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар. У тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». Всього силовиками РФ були затримані 24 активісти. Їх підозрюють в участі та організації осередку забороненої в Росії і анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір». Обвинуваченими у цій справі є 25 кримських татар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: