Суд продовжив арешт затриманих у «справі Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
Суддя підконтрольного РФ Київського районного суду Сімферополя продовжив фігурантам групи Хізб ут-Тахрір утримання під вартою на два місяці.

Суддя підконтрольного Росії «Київського районного суду Сімферополя» Денис Діденко продовжив фігурантам червоногвардійської «групи Хізб ут-Тахрір» утримання під вартою на два місяці.

Про це повідомив адвокат Назім Шейхмамбетов, пише «Крим.Реалії».

Кількість політв'язнів українців у РФ перевищила 230 осібВідзначається, що жертвами переслідувань з боку російської влади стають опозиційні політики і громадські активісти, представники релігійних та національних меншин, ЛГБТ-активісти.

під вартою до 13 листопада 2019 року залишаються Назім Шейхмамбетов, Рустем Емирусеинов, Арсен Абхаиров і Ескендер Абдулганієв.

«Засідання пройшло очікувано, російські суди демонструють взаємну стабільність у справах кримських татар. Ми долучили до матеріалів справи ряд резолюцій і міжнародних заяв, в яких зазначено, що утримувати наших довірителів в умовах слідчого ізолятора неприпустиме. Суддя документи долучив, але не дав їм належної оцінки», - повідомив адвокат.

Також він зазначив, що підзахисні протягом дня нічого не їли, для них адміністрація СІЗО не підготувала сухпайки.

Нагадаємо, 27 березня на території Криму під час масових обшуків, організованих російським ФСБ, були затримані 23 кримських татарина.

28 березня троє кримських татар - Ремзі Бекіров, Осман Аріфмеметов і Владлен Абдулкадиров - були затримані в Ростові-на-Дону, місце їх перебування невідомо.

Київський районний суд Сімферополя заарештував всіх затриманих.

Як стало відомо, фігурант сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» припинив голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: