Заволодіння землею: суд продовжив обов'язки ексдиректора НААН

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження обов'язків колишньому керівнику академії.
Василь Петриченкофото: «Слово і Діло»

Суд продовжив дію обов'язків до 8 січня колишньому президенту Національної академії аграрних наук України Василю Петриченку, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в організації заволодіння землею під Києвом у Гатному.

Таке рішення 6 листопада ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Володимир Воронько за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Анастасія Андронова просила суд продовжити ще на два місяці дії обов'язків, оскільки хоч досудове розслідування й завершене, проте ризики перешкоджання слідству не зменшилися і продовжують існувати.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив. Так, він продовжив дію таки обов'язків: з'являтися за першим викликом і утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними.

Як відомо, НАБУ і САП підозрюють Петриченка в організації заволодіння 13,25 га і замаху на заволодіння ще 0,58 га землі під Києвом. На думку слідства, у 2013 році у екс-президента НААН і співорганізатора злочину Віталія Оборського виник умисел щодо заволодіння цією землею. Як вважають правоохоронці, Петриченко і Оборський склали план і залучили до нього інших осіб. Згідно цього плану, земля, яка належала державному підприємству «Дослідне господарство «Чабани», має бути вилучена на підставі листа від СБУ.

Нагадаємо, суд визначив заставу Петриченку. Також суд залишив його на посаді члена президії НААН. Пізніше, в суді пояснили, чому екс-президента НААН не відсторонили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: