Війна з РФ завершиться тільки після повернення Криму – Кулеба

Читать на русском
Стан війни між Україною і РФ завершиться тільки після повернення окупованих територій. За його інформацією, на сьогодні не підраховано, скільки має компенсувати російська сторона за руйнування Донбасу.

Стан війни між Україною і РФ завершиться тільки після повернення окупованих територій.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

За його інформацією, станом на сьогодні не підраховано, скільки має компенсувати російська сторона за руйнування Донбасу.

Дмитро КулебаМіністр закордонних справ України
Кулеба пообіцяв, що Україна буде розвиватись у напрямку ведення гібридної війниСказано 20 жовтня 2019 р.Статус обіцянки: Архів

«Це потрібно вважати. Там розпиляли і вивезли заводи, там шахти затоплені, якщо є екологічна катастрофа - на всі ці цифри потрібно вважати. Я за те, щоб війна з Росією закінчилися. Я за те, щоб в довгостроковій перспективі ми якось нормалізували свої відносини, але це не буде за принципом «взяли і забули». Росія має заплатити ціну за свою агресію. І кінець війни - це гроші, заплачені за агресію, і повернення Криму, скільки б часу на це не пішло», - зазначив Кулеба.

Він також підкреслив, що окупований Крим зайшов у так звану «балтійську модель» за прикладом Литви, Латвії та Естонії, входження яких до складу СРСР не було визнано на Заході. При цьому, як відомо, така позиція не заважала західним країнам співпрацювати з Москвою на всіх інших треках.

«Це та модель, в яку все зайшло. Я розумію, що може початися істерика про те, що це «зрада» України, що забули про Крим. Але я глибоко переконаний, що війна з Росією буде тривати доти, поки Крим не повернеться до складу України. Війна почалася з Криму - війна Кримом і закінчиться. І ми в цій війні будемо воювати за Крим. Воювати - я маю на увазі, передусім політико-економічним шляхом. Я переконаний, що Крим повернеться до України, що момент повернення Криму до України буде моментом максимального ослаблення Росії, коли Крим просто вислизне із її ослаблих рук. Ми повинні постійно, кожну хвилину бути готові до цієї миті. І як тільки він настане, ми маємо зробити цей вчинок», - додав Кулеба.

Раніше віцепрем'єр-міністр заявив, що наразі ЄС не може пообіцяти Україні членство.

Також нагадаємо, Кулеба прокоментував заяву Путіна про паспорти РФ для всіх українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: