ЦВК зареєструвала Рудика нардепом

Читать на русском
Рудик зможе приступити до виконання своїх обов'язків після того, як зачитає в Раді текст присяги.

ЦВК зареєструвала Сергія Рудика нардепом.

Відповідні рішення ухвалили на засіданні комісії 11 листопада.

Рудик зможе приступити до виконання своїх обов'язків після того, як зачитає в Раді текст присяги.

Відзначимо, Рудик пройшов до парламенту як самовисуванець по округу № 198 у Черкаській області. Рудик виграв вибори до Ради в 2014 році за цим же округом.

Нагадаємо, 12 серпня ЦВК зареєструвала самовисуванця Сергія Рудика обраним народним депутатом від ОВО № 198. У той же день Верховний суд визнав протиправним і скасував протокол ЦВК про результати виборів в окрузі № 198 від 5 серпня.

Постановою Великої палати Верховного суду від 17 серпня рішення Верховного суду від 12 серпня в частині визнання протиправними дій ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі № 198 було скасовано з ухваленням нового рішення, яким в задоволенні даної позовної вимоги було відмовлено.

Однак ЦВК дійшла висновку, що постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 7 серпня і від 10 серпня 2019 року не можуть вплинути на встановлення результатів позачергових виборів народних депутатів України в окрузі № 198.

26 вересня суд знову скасував перемогу самовисуванця Сергія Рудика в окрузі № 198 Черкаської області за позовом кандидата від «Слуги народу» Наталії Дьяченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: