Закон про покарання за незаконне збагачення передали на підпис президенту

Читать на русском
Законом запроваджується механізм цивільної конфіскації майна, якщо сумнівні доходи чиновника коштують більше, ніж його законні доходи, починаючи із 1 мільйона гривень.

Законопроект №1031, яким запроваджується механізм цивільної конфіскації корупційних активів і повертається кримінальна відповідальність за незаконне збагачення був переданий на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту, розміщена в п'ятницю, 8 листопада.

Останній етап проходження документа - переданий на підпис президенту. Проект закону в п'ятницю, 8 листопада, схвалив голова ВР Дмитро Разумков.

Рада повернула покарання за незаконне збагачення: як голосували нардепиВерховна рада повернула покарання за незаконне збагачення. За виступили 259 народних депутатів.

Документ доповнює Кримінальний кодекс положеннями, які встановлюють кримінальну відповідальність за придбання чиновником активів, вартість яких перевищує на 6,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян його законні доходи. Зокрема, законом пропонується передбачити, що відповідальність за незаконне збагачення настає у разі, якщо придбані чиновником активи більш ніж на 6,5 млн гривень перевищують його законні доходи.

Зазначено, що придбання таких активів карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також законом запроваджується механізм цивільної конфіскації майна, якщо сумнівні доходи чиновника коштують більше, ніж його законні доходи, починаючи із 1 мільйона гривень.

Нагадаємо, 31 жовтня парламент схвалив закон Зеленського №1031 про відповідальність за незаконне збагачення в другому читанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: