Рада повернула покарання за незаконне збагачення: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада ухвалила в другому читанні президентський закон щодо конфіскації незаконних активів чиновників і покарання за придбання таких активів. «Слово і Діло» подивилося, як народні депутати підтримали ініціативу Володимира Зеленського.

Закон підтримали 259 народних депутатів, 7 виступили «Проти» (все з ОПЗЖ), 36 – утрималися і 73 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала за законопроект Зеленського 227 голосів «За», 11 осіб – не голосували і 14 – були відсутні. Від позафракційних нардепів було 7 голосів «За», двоє – утрималися, 15 – не голосували, 10 – були відсутні.

Фракції «Опозиційна платформа – За життя» ідея повернути відповідальність за незаконне збагачення не сподобалася: 7 голосів «Проти», 8 – утрималися, 18 – не голосували і 11 – були відсутні.

У «Європейській солідарності» законопроект підтримали 7 членів фракції, двоє утрималися, 12 – не голосували і 6 – були відсутні. У «Голосі» 19 із 20 нардепів виступили «За».

Жодного голосу не дала фракція «Батьківщини»: 14 депутатів утрималися, 4 – не голосували, 6 – були відсутні. Група «За майбутнє» теж не дала голосів на користь законопроекту: 10 – утрималися, 13 – не голосували.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розібралося, як і кого пропонують карати за корупційні активи.

Крім того, ми писали, як Верховна рада голосувала за законопроект у першому читанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: