Комітет зменшив поріг для притягнення до відповідальності за збагачення (доповнено)

Читать на русском
У парламентському комітеті вирішили зменшити поріг для притягнення до відповідальності посадовців за збагачення.
Засідання антикорупційного комітетуфото: ЦПК

Комітет Верховної ради з питань запобігання та протидії корупції зменшив поріг для притягнення до кримінальної відповідальності посадовців за незаконне збагачення спочатку з 14,5 до 11,5 млн грн, а потім до 6,2 млн грн.

Таке рішення ухвалили сьогодні, повідомляє у Twitter Центр протидії корупції.

«Антикорупційний комітет змінив рішення щодо порогу незаконного збагачення. Його знизили з 11,5 млн грн до 6,2 млн грн. Повторне голосування відбулося після інформації про те, що МВФ підтримує таке зниження», – йдеться у повідомленні.

Раніше комітет знизив поріг до 11,5 млн грн.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект про повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, а також впровадження інституту цивільної конфіскації необґрунтованих активів чиновників. Згідно з документом за збагачення чиновників планується притягати, якщо такий отримав активи, вартість яких більше, ніж на 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (14,5 млн грн) перевищує її законні доходи. Водночас придбання чиновниками таких необґрунтованих активів, але на меншу суму, може підлягати цивільній конфіскації.

Нагадаємо, в Офісі президента розповіли деталі законопроекту про незаконне збагачення та цивільну конфіскацію. Нещодавно Верховна рада ухвалила цей проєкт у першому читанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: