Справа ЮУАЕС: підозрюваний просив скасувати дозвіл НАБУ на заочне слідство

Читать на русском
Антикорупційний суд закрив провадження за заявою захисника колишнього депутата Криворізької міської ради про перегляд судового рішення.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Адвокат колишнього депутата Криворізької міської ради, президента холдингу DARA Group Едуарда Самоткала просив суд переглянути дозвіл Національного антикорупційного бюро на здійснення заочного розслідування відносно його клієнта.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Вищого антикорупційного суду Андрія Біцюка від 24 жовтня, якою закрито провадження у справі, повідомляє «Слово і Діло».

Ще 5 жовтня 2017 року Солом'янський райсуд Києва надав НАБУ дозвіл на здійснення заочного розслідування стосовно Самоткала, оскільки той переховується від органів правопорядку та перебуває у міжнародному розшуку. Втім, не погоджуючись з таким рішенням, адвокат Самоткала подав заяву про його перегляд.

Вивчивши документ, суддя Біцюк закрив провадження у справі. На його думку, це рішення слідчого судді не підлягає перегляду в порядку, передбаченому главою 34 КПК України.

Як відомо, Самоткала підозрюють у причетності до заволодіння коштами Южно-Української АЕС під час закупівлі загальноблочних щитів за завищеними цінами.

Нагадаємо, суд задовольнив прохання САП про передачу справи Южно-Української АЕС до ВАКС. Раніше суд залишив заарештованим майно Самоткала.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: