Справа ЮУАЕС: у виділеному акті призначили засідання

Читать на русском
Столичний райсуд передав до Антикорупційного суду виділений обвинувальний акт відносно керівника приватного підприємства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Шевченківський районний суд передав до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт щодо директора ТОВ «Арстрейд» Кирила Сахна, якого обвинувачують у причетності до розкрадання коштів Южно-Української АЕС на закупівлі загальноблочних щитів.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 27 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, спочатку Спеціалізована антикорупційна прокуратура наприкінці березня 2017 року уклала з обвинуваченим Сахном угоду про визнання провини і хотіла піти за спрощеною процедурою розгляду акту. Зазначений документ був направлений разом із обвинувальний актом до Шевченківського суду Києва, проте вже 16 травня суд повернув обвинувальний акт назад в прокуратуру. Через півтора місяці прокурор САП оскаржив таке рішення суду першої інстанції, а Апеляційний суд погодився з доводами сторони звинувачення й повернув акт на повторний розгляд. Водночас Шевченківський суд знову відмовив САП у розгляді цього акта. Цього разу й Київський апеляційний суду 28 березня 2018 року відмовив прокурорам.

У зв'язку з цим, САП скерувала до суду обвинувальний акт для розгляду за звичайною процедурою. Суд навіть призначив підготовче засідання, але пізніше передав акт до ВАКС. 27 вересня Антикорсуд призначив підготовче засідання на 7 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: