Справа ЮУАЕС: суд залишив заарештованими кошти підозрюваного

Читать на русском
Столичний райсуд не задовольнив клопотання дружини підозрюваного про скасування арешт з майна, яке вилучили антикорупційні правоохоронці.

Суд залишив заарештованими гроші, 5 годинників і коштовності підозрюваного у кримінальному провадженні про заволодіння коштами Южно-Української АЕС та його дружини.

Таке рішення 25 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Тарас Оксюта за результатами розгляду клопотання захисту, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказував адвокат, вказане майно нібито не належить підозрюваному, а є власністю його дружини. Відповідно до письмових зауважень дружини підозрюваного, які зазначено у протоколі обшуку, вилучене майно та грошові кошти є її особистою власністю та належить їй. Однак, на думку захисту, слідчим суддею Солом'янського суду не враховано той факт, що володільцем майна є дружина підозрюваного, яка не має статусу підозрюваного чи обвинуваченого у справі.

Суд встановив, що детективи НАБУ вилучили у підозрюваного та його дружини 8329 доларів, 5 годинників та речі, що схожі на коштовності у загальній кількості 82 штуки. На них накладено арешт з метою забезпечення можливої конфіскації майна. Суддя вказав, що, відповідно до пункту 3 частини першої статті 57 СК України особистою приватною власністю дружини, чоловіка є майно, набуте нею/ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй/йому особисто. В судовому засіданні не було встановлено, що майно, на яке заявник просить скасувати арешт було придбано за власні кошти дружини, або до її шлюбу з підозрюваним, а отже є їх спільним майном. Тому підстав для зняття арешту не встановлено.

Нагадаємо, у цій справі суд обмежив терміни ознайомлення адвокату підозрюваних. Також суд залишив під арештом майно розшукуваного підозрюваного. Раніше суд визнав недійсним рішення Антимонопольного комітету щодо фірми-фігуранта справи ЮУАЕС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: