Трамп хотів би бачити Зеленського в Білому домі

Читать на русском
Трамп, коментуючи питання про імпічмент, заявив, що він готовий прийняти в Білому домі  президента України Володимира Зеленського.

Президент США Дональд Трамп, коментуючи питання про імпічмент, заявив, що він готовий прийняти в Білому домі президента України Володимира Зеленського.

«Я хотів би, щоб він (Зеленський, - ред.) прийшов у Білий дім, якщо б він хотів прийти, і я думаю, що він хотів би прийти», - сказав Трамп журналістам у Білому домі в суботу, передає Reuters.

Основні зустрічі президентів України та США: історія питанняУкраїнські президенти зустрічалися зі своїми американськими колегами починаючи з 1992 року. Як вибудовувалися взаємовідносини між Україною та США через перемовини перших осіб?

Нагадаємо, у США розгорівся скандал навколо липневої телефонної розмови Трампа із Зеленським, який став причиною для початку процедури імпічменту американському лідеру.

Як стверджують політичні опоненти президента США, посилаючись на свідчення інформатора, Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні Хантера Байдена, який є сином колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена, в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

«Слово і Діло» пропонує пригадати, як розвивались українсько-американські відносини та коли проходили найбільш доленосні зустрічі президентів України і США.

Також журналіст і аналітик Владислав Фарапонов, який працює і навчається у США, змоделював для «Слово і Діло» можливі наслідки подій, спираючись на факти, які є непомітними і часом незрозумілими для тих, хто спостерігає за процедурою імпічменту Трампа з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: