Трамп висунув кандидата на посаду першого заступника держсекретаря США

Читать на русском
Президент Дональд Трамп ухвалив рішення про висунення кандидатури спецпредставника США у справах КНДР Стівена Біга на посаду першого заступника держсекретаря.

Президент Дональд Трамп ухвалив рішення про висунення кандидатури спецпредставника США у справах КНДР Стівена Біга на посаду першого заступника держсекретаря.

Про це повідомила в четвер пресслужба Білого дому.

«Сьогодні президент Дональд Трамп оголосив про свій намір висунути ... Стівена Біга на посаду першого заступника держсекретаря», - йдеться в заяві.

Він покликаний замінити Джона Саллівана, висунутого на посаду посла в Москві. Як повідомляє при цьому агентство Reuters з посиланням на представника американської адміністрації, Біган збереже і свої нинішні обов'язки в якості спецпредставника по КНДР. Кандидатура тепер вимагає затвердження з боку Сенату Конгресу.

17 жовтня Трамп запропонував верхній палаті вищого законодавчого органу США розглянути кандидатуру Саллівана на посаду посла в Москві. 3 жовтня 2019 року завершилися повноваження Джона Хантсмана на цій посаді. Він був призначений керівником американської дипмісії в Росії в жовтні 2017 року. На початку серпня Хантсман подав Трампу прохання про відставку.

Нагадаємо, палата представників США ухвалила резолюцію на підтримку імпічменту Трампа.

Також свідок дзвінка Трампа і Зеленського розповів про нові деталі розмови.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: