Палата представників США ухвалила резолюцію на підтримку імпічменту Трампа

Читать на русском
Палата представників Конгресу США провела в четвер перші голосування у рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа, ініційованої раніше Демократичною партією.

Палата представників Конгресу США провела в четвер перші голосування у рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа, ініційованої раніше Демократичною партією.

Нижня палата Конгресу схвалила резолюцію, яка офіційно підтримує розпочаті демократами розслідування дій республіканця Трампа. Ці розгляди тривають у цілому в шести комітетах Палати представників.

Резолюція пропонує комітетам з розвідки, фінансових послуг, закордонних справ, нагляду і реформ, доходів і видатків, а також юридичному продовжувати такі розслідування. Їх мета, як свідчить резолюція, - з'ясувати, «чи існують достатні підстави для того, щоб Палата представників скористалася конституційними повноваженнями піддати імпічменту президента Дональда Джона Трампа, президента Сполучених Штатів Америки».

У США раніше розгорівся великий скандал навколо липневої телефонної розмови Трампа із Зеленським, який в підсумку став приводом для початку процедури імпічменту стосовно американського лідера. Як стверджують політичні опоненти президента США, посилаючись на свідчення інформатора, Трамп під час дзвінка намагався переконати Зеленського почати розслідування діяльності в Україні Хантера Байдена, який є сином колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена, в обмін на надання фінансової та військової допомоги Києву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: