Парламент схвалив закон про анбандлінг

Читать на русском
Документ розроблений з метою забезпечення виконання зобов'язань України щодо відділення діяльності з транспортування природного газу.

Рада ухвалила в другому читанні законопроект №2239-1 «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відділенням діяльності з транспортування природного газу».

Транзит газу з РФ: які умови можуть бути компромісним варіантомЗаступник голови Єврокомісії з енергетичного союзу Марош Шефчович заявив, що розчарований переговорами щодо транзиту російського газу через Україну.

За закон проголосував 341 парламентарій, пише сайт парламенту в четвер, 31 жовтня.

Документ розроблений з метою забезпечення виконання зобов'язань України щодо відділення діяльності з транспортування природного газу, електричної енергії і забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи, оператора системи передачі по протоколу про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного співтовариства, і з урахуванням відповідних положень «Угоди про асоціацію України з ЄС».

Нагадаємо, в п'ятницю, 18 жовтня, парламент підтримав за основу в першому читанні законопроект №2239-1 «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відділенням діяльності з транспортування природного газу».

Відзначимо, в Раді зареєстрували законопроект про відділення ГТС від «Нафтогазу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: