Справа «Центргазу»: суд зняв арешт з будинку

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання третьої особи про зняття арешту з житлового будинку у справі збитків підприємства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд скасував арешт житлового будинку, який наклали у справі за обвинуваченням колишнього директора дочірнього підприємства «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтина Старовойта у розтраті 8,6 мільйона гривень.

Таке рішення 25 жовтня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, у межах цієї справи суд наклав арешт на житловий будинок садибного типу з господарськими будівлями та спорудами, який належить не обвинуваченому, а третій особі. Тому власник разом із адвокатом подали клопотання про зняття арешту з житла. Суд клопотання задовольнив.

За версією слідства, у 2017 році Старовойт перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб'єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Так, він забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Нагадаємо, в червні НАБУ повідомило про підозру Старовойту. Пізніше суд відправив його під домашній арешт. Нещодавно САП передала цю справу до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: