Опалювальний сезон: Україна обійдеться без транзиту газу з РФ

Читать на русском
Сергій Перелома запевнив, що Україна стабільно пройде опалювальний сезон навіть за відсутності транзиту газу з Росії та при обмеженні імпорту газу з європейських країн.

Заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома запевнив, що Україна стабільно пройде опалювальний сезон навіть за відсутності транзиту газу з Росії та при обмеженні імпорту газу з європейських країн.

Про це він заявив на брифінгу з прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком у середу, 30 жовтня, пише урядовий портал.

«Незалежно від погодних умов, незалежно від сценарію, який може розвиватися з транзитом природного газу, групою «Нафтогаз» за участю оператора газотранспортної системи та «Укртрансгазу» неодноразово проводилися навчання, на яких моделювалися різні сценарії як погодних умов, так і різні сценарії споживання. Також ми моделювали відсутність транзиту й обмеження імпорту природного газу з європейських країн. Будь-який сценарій підтверджує, що ми стійко проходимо опалювальний сезон», - сказав він.

Як раніше повідомлялося, опалювальний період розпочався в усіх регіонах України.

Також нагадаємо, запаси газу в сховищах України досягли 21,6 млрд куб. м, що є найбільшим показником за останні 10 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: