Кабмін Гончарука за перший місяць роботи дав понад 180 обіцянок

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати обіцянки всіх українських політиків і вже можна підбити підсумки першого місяця роботи нового Кабінету міністрів. З дня призначення, 29 серпня, уряд Олексія Гончарука дав 185 обіцянок. 10 з цих обіцянок вже виконані, 3 – провалені.

Якщо дивитися за темами, майже третина – 57 обіцянок – стосувалися політики та держуправління, 37 обіцянок – економіки і фінансів, 28 – національної безпеки. Найменше міністри обіцяли на тему екології та права.

Цікаво, що більшість провалених обіцянок належить до сфери держуправління. Наприклад, прем'єр Гончарук не встиг до 29 вересня змінити керівництво Державного земельного кадастру. Міністр економіки Тимофій Милованов забув у своєму Facebook опублікувати відео про те, як чиновники розпоряджаються землею не в інтересах держави. А міністр фінансів Оксана Маркарова не виконала обіцянку зробити публічними засідання міжвідомчої робочої групи з реформи Фіскальної служби.

З виконаних – варто відзначити обіцянку міністра закордонних справ Вадима Пристайка про те, що найближчим часом відбудеться візит президента України в США. Нагадаємо, що Володимир Зеленський прилетів до США 23 вересня, виступив на Генасамблеї ООН, а також зустрівся з Дональдом Трампом.

Глава уряду Олексій Гончарук виконав обіцянку переформатувати засідання Кабінету міністрів, «щоб це не було показухою, шоу за склом». Зміни полягали в тому, що засідання тепер закриті для ЗМІ: замість прямої трансляції після Кабміну проходить підсумковий брифінг. Наголосимо, що «Слово і Діло» не дає своїх оцінок на тему того, чи є правильним обіцяний крок, а звітує винятково про те, чи здійснилося обіцяне в принципі.

Ще одна виконана обіцянка – урядом було затверджено законопроект про ринок землі. Міністр економіки Тимофій Милованов говорив, що Кабмін зробить це до 1 грудня, але уряд вніс до Верховної ради законопроект ще раніше, 25 вересня.

Уже 172 обіцянки членів Кабінету міністрів перебувають у процесі виконання. В основному це довгострокові зобов'язання, яким ми ще не можемо присвоїти статус «виконано» чи «не виконано». «Слово і Діло» щодня стежить за їх реалізацією та збирає попередні результати.

Нагадаємо, ми проаналізували, як президент Володимир Зеленський виконував обіцянки протягом чотирьох місяців роботи.

Крім того, ми зробили аналогічний аналіз роботи Офісу президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: