П’ятий місяць роботи Офісу президента: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати виконання обіцянок президентом України Володимиром Зеленським та його командою. Ми вже підбили підсумки роботи безпосередньо президента і деталізували, які обіцянки він виконав і провалив протягом останнього місяця. Тепер з’ясовуємо, наскільки відповідальними були керівники його Офісу.

Упродовж п’яти місяців своєї роботи (з 20 травня до 20 жовтня) члени Офісу президента дали 40 обіцянок, з яких виконали 17, а провалили поки що лише 3. Ще 20 обіцянок перебувають у процесі реалізації.

Що стосується роботи Офісу президента протягом п’ятого місяця, то жодної проваленої обіцянки не зафіксовано.

Нагадаємо, «Слово і Діло» моніторить обіцянки глави Офісу президента та його заступників. У жовтні виконали обіцянки та дали нові тільки заступники керівника ОПУ Кирило Тимошенко та Андрій Смирнов.

Обіцянки, які вдалося виконати чиновникам ОПУ, стосувалися роботи зі ЗМІ та сфери інформаційної політики щодо Донбасу.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко виконав обіцянку, яку він давав влітку, що перша велика пресконференція президента Зеленського відбудеться ще у 2019 році.

Зеленський провів свою зустріч із журналістами 10 жовтня 2019 року в столичному закладі громадського харчування «Kyiv Food Market». «Слово і Діло» підрахувало, що пресмарафон тривав рекордних 14 годин і 8 хвилин. За цей час журналісти поставили 342 запитання без урахування уточнювальних. Загалом у марафоні брали участь представники 152 ЗМІ, 36 з яких іноземні.

Ще одна виконана обіцянка на рахунку Кирила Тимошенка, пов’язана вона з інформаційною політикою щодо Донбасу.

«У вересні планується форум з інформаційної політики. Треба визнати, що Україна практично програла інформаційну війну за думки людей на окупованому Донбасі та окупованому Криму. Але ще є шанс розвернути ситуацію в інший бік», – сказав Тимошенко в одному з інтерв’ю.

5-6 вересня в Харкові пройшов інформаційний форум, який стосувався Донбасу – «Донбас Медіа Форум», у ньому брав участь Офіс президента. Також на початку жовтня за ініціативи Міністерства культури, молоді та спорту відбувся інформаційний форум «Крим очима молоді».

Протягом п’ятого місяця роботи керівники ОПУ дали дві нові обіцянки, які стосувалися спілкування президента зі ЗМІ та роботи НАБУ.

У день проведення пресмарафону Кирило Тимошенко запевнив, що пресконференції президента Зеленського будуть відбуватися регулярно: «Я вам не можу пообіцяти, що це буде в такому ж форматі чи іншому, але регулярність буде».

У свою чергу, заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов пообіцяв, що аудит НАБУ розблокують.

«Аудит, на мою думку, було заблоковано не без участі Порошенка та низки інших відомих прізвищ. Розблокуємо», – зазначив Смирнов. Наразі ця обіцянка перебуває в процесі реалізації.

Читайте також, як Офіс президента виконував обіцянки протягом четвертого місяця роботи.

Також «Слово і Діло» писало, як президент Зеленський виконував обіцянки протягом п’ятого місяця.

Проміжні підсумки виконання обіцянок попереднім президентом та його адміністрацією шукайте в розділі «Дайджести».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: