Парламент Великої Британії проголосував за проведення дострокових виборів

Читать на русском
Палата громад парламенту Великої Британії ухвалила в другому читанні законопроект про проведення дострокових парламентських виборів 12 грудня.

Палата громад парламенту Великої Британії ухвалила в другому читанні законопроект про проведення дострокових парламентських виборів 12 грудня.

Про це заявив спікер палати Джон Беркоу у вівторок, 29 жовтня.   Відзначається, що пропозицію прем'єр-міністра Бориса Джонсона депутати прийняли без заперечень. Тепер проект про проведення виборів повинен пройти третє читання, в якому будуть представлені поправки до нього.

Раніше 29 жовтня Євросоюз схвалив відтермінування Brexit на три місяці. Таким чином, Великобританії дали час для виходу з об'єднання до 31 жовтня 2020 року.

Необхідність проведення дострокових виборів в палату громад назріла після того, як 22 жовтня британські парламентарі відхилили пропозицію прем'єра за три дні розглянути і ухвалити законопроект про Brexit. Днем раніше британський уряд запустив надзвичайний план дій Yellowhammer, розроблений на випадок виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС без угоди.

Закон про відтермінування виходу Великої Британії з Євросоюзу набув чинності у вересні. Згідно з документом, королівство попросить ЄС про відтермінування Brexit на три місяці, до 31 січня 2020 року, якщо Лондон і Брюссель не укладуть угоду про умови майбутньої співпраці до 19 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: