Країни ЄС узгодили тримісячне відтермінування Brexit

Читать на русском
27 країн Євросоюзу узгодили відтермінування Brexit на три місяці, повідомив в Twitter голова Євроради Дональд Туск.

27 країн Євросоюзу узгодили відтермінування Brexit на три місяці.

Про це повідомив в Twitter голова Євроради Дональд Туск.

Зокрема, дата виходу Великої Британії з ЄС перенесена на 31 січня 2020 року.

Як відомо, 23 жовтня Туск заявляв, що рекомендує країнам ЄС проголосувати за перенесення Brexit.

22 жовтня депутати парламенту Великої Британії відхилили запропонований прем'єр-міністром Борисом Джонсоном законопроект про ратифікацію угоди про Brexit протягом трьох днів. За день до цього спікер палати громад Джон Беркоу блокував винесення угоди з Євросоюзом на голосування. Ще днем ​​раніше британський уряд запустив надзвичайний план дій Yellowhammer, розроблений на випадок виходу з ЄС без угоди.

19 жовтня палата громад схвалила поправку про відтермінування Brexit. Поправку було внесено до пропозиції уряду схвалити операцію з ЄС, про яку оголосили 17 жовтня. Вона зробила безглуздим голосування про угоду з Євросоюзом, яке мало відбутися цього ж дня.

Закон про відтермінування виходу Великої Британії з Євросоюзу набув чинності у вересні. Згідно з документом королівство попросить ЄС про відтермінування Brexit на три місяці, до 31 січня 2020 року, якщо Лондон і Брюссель не укладуть угоду про умови майбутньої співпраці до 19 жовтня.

Вихід з Євросоюзу повинен був відбутися 29 березня. Через декілька невдалих голосувань у британському парламенті його довелося перенести на 31 жовтня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: