Джонсон прийняв пропозицію ЄС про відтермінування Brexit

Читать на русском
При цьому він додав, що відстрочка лише завдає шкоди британській демократії і відносинам Лондона з ЄС.

Великобританія прийняла пропозицію ЄС про відстрочку Brexit до 31 січня 2020 року.

Про це йдеться у листі прем'єрміністра Великобританії Бориса Джонсона голові Європейської ради Дональду Туску, оприлюдненому в понеділок, 28 жовтня, передає Reuters.

«Як вам відомо, відповідно до закону про вихід Сполученого Королівства з ЄС, який був нав'язаний уряду проти його волі, у мене немає іншого вибору, окрім як підтвердити формальну згоду Сполученого Королівства на цю відстрочку», - написав Джонсон.

При цьому він додав, що відстрочка лише завдає шкоди британській демократії і відносинам Лондона з ЄС.

«Я б, безумовно, вважав за краще, аби парламент Сполученого Королівства швидко ратифікував укладену нами угоду. Побоююся, що парламент, на жаль, ніколи на це не піде, поки у нього буде можливість просити про нові відстрочки. Саме тому я добиваюся проведення загальних виборів в грудні, щоб забезпечити обрання нового складу парламенту, який зможе дозволити встав перед нами питання відповідно до конституційних норм», - йдеться в листі.

Визнаючи, що йому буде нелегко домогтися проведення дострокових виборів, Джонсон просить керівництво країн ЄС «ясно заявити про те», що нові відстрочки Brexit будуть неможливі. Він також висловив надію на те, що ситуацію навколо Brexit скоро вдасться вивести з глухого кута і Лондон із Брюсселем зможуть приступити до переговорів щодо укладення угоди про вільну торгівлю.

Раніше Мінфін Британії призупинив випуск пам'ятної монети до дня Brexit.

Також нагадаємо, Туск рекомендував лідерам 27 країн ЄС погодитися на відстрочку Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: