Шокін розповів про розслідування щодо компанії сина Байдена

Читать на русском
Шокін заявив, що був змушений припинити розслідуваннящодо компанії Бурісма, в якій за тих часів працював син віцепрезидента США Джо Байдена.

Колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що був змушений припинити розслідування відносно компанії Бурісма, в якій за тих часів працював син віцепрезидента США Джо Байдена, під тиском США.

Про це повідомив телеканал Fox News, посилаючись на адвоката Трампа - Руді Джуліані.

6 питань про (не)реальний імпічмент реальному ТрампуНевже одна телефонна розмова варта імпічменту президента наймогутнішої країни світу? Шість питань про імпічмент Дональда Трампа.

Джуліані розповів, що Шокін на початку 2019 року заявив адвокату американського президента, що розслідування було припинено «через страх перед Сполученими Штатами».

Згідно із записами Джуліані, які є у і Fox News, «Шокін спробував продовжити розслідування, але в червні або липні 2015 року посол США Джеффрі Пайетт сказав йому, що розслідування має проводитися в білих рукавичках, що, за словами Шокіна, означало, що не треба нічого робити».

У записах також стверджувалося, що Шокіну сказали, що в процесі розслідування віцепрезидент розпорядився затримати надання американської допомоги Україні.

Записи Джуліані передав минулої середи Конгресу Генеральний інспектор держдепартаменту.

Нагадаємо, президента Дональда Трампа підозрюють в тому, що під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським він просив українського колегу активізувати розслідування щодо діяльності в Україні Хантера Байдена - сина Джо Байдена.

Телефонна розмова Трампа із Зеленським спровокувала скандал. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури імпічменту.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Також ескгенпрокурор України Юрій Луценко заявив, що будь-яке розслідування стосовно пана Байдена та його сина має розпочатися у США, а не в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: