Засідання комітету ВР щодо ринку землі знову закінчилося скандалом

Читать на русском
Комітет парламенту у середу, 30 жовтня, повторно розглянув законопроекти щодо ринку землі, залишивши в силі рекомендацію прийняти закон про продаж землі іноземцям з 2024 року.

Комітет парламенту у середу, 30 жовтня, повторно розглянув законопроекти щодо ринку землі, залишивши в силі рекомендацію прийняти закон про продаж землі іноземцям з 2024 року.

Про це повідомив голова комітету Микола Сольський, пише LB.ua.

«Скасувати рішення може тільки сам комітет. Є ініціатива поставити сьогодні на голосування питання про переголосування цього рішення комітету», - зазначив він.

Цю пропозицію підтримали тільки семеро депутатів.

Це викликало обурення серед опозиційних депутатів, представників аграрних асоціацій і гостей засідання, які почали скандувати: «Ганьба!» Представники партії Свобода вигукували звинувачення на адресу «слуг народу»: «Ви - щури!», на що Сольський запропонував їм «подивитися в дзеркало».

Під час обговорення питання член комітету від Батьківщини Вадим Івченко нагадав, що внаслідок консультацій керівників фракцій ще 18 жовтня була досягнута домовленість «про проведення легітимного засідання і розгляду заново всіх інших 10 альтернативних законопроектів по землі».

«Адже ви фактично провели засідання комітету без нас і рано вранці, де за 20 хвилин прийняли рішення про рекомендацію прийняти парламенту законопроект, де передбачено право продажу землі іноземцям. Це було таємне засідання комітету, де було прийняте нелегітимне рішення», - підкреслив Івченко.

Член комітету від ОПЗЖ Наталія Королевська заявила, що Слуга народу фальсифікувала рішення без розгляду всіх альтернативних законопроектів по землі в порушення всіх норм регламенту і тепер «протягує свій закон».

На засіданні також були присутні представники аграрних асоціацій, які протягом години зверталися до керівництва комітету з проханням переглянути рішення про рекомендацію прийняти в першому читанні законопроект без консультацій з ними і без врахування їхніх пропозицій. Однак ця пропозиція, зрештою, не була підтримана.

Нагадаємо, сьогодні пройшла акція протесту Всеукраїнського аграрного ради з вимогою не допустити включення до порядку денного законопроекту про ринок землі проходить під стінами ВР.

Раніше Володимир Зеленський пообіцяв, що в 2019 році буде вирішено питання про зняття мораторію на землю, якщо у вересні вже буде сформовано уряд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: