Соціологи з'ясували, скільки українців підтримують скасування мораторію на землю

Читать на русском

Дві третини громадян України на референдумі проголосували б проти скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення.
Фото «Слово і Діло».

Дві третини громадян України на референдумі проголосували би проти скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення.

Такі дані опитування Центру Разумкова, проведеного на початку жовтня 2019 року.

За даними опитування, більшість громадян України вважають, що питання запровадження ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення потрібно виносити на всенародний референдум. Такої думки дотримуються 59,3% респондентів.

Чверть населення (24,4%) вважають, що це питання не слід виносити на референдум, решта опитаних не визначилися із відповіддю.

Понад дві третини опитаних (69,1%) взяли б участь у такому референдумі, якби він відбувався найближчої до дати опитування неділі.

З тих, хто готовий голосувати - 64,4% на референдумі проголосують проти скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, підтримають скасування мораторію 25,1%, ще 10,4% не визначилися.

Ринок землі: що буде з паями селян, як поведуть себе агрохолдинги та хто виграє найбільшеЗаконопроект про ринок землі вже в Раді. Після його ухвалення та набуття чинності мораторій на продаж землі припиниться. До чого це призведе?

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 4 по 9 жовтня 2019 року. серед 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що нова земельна реформа не змінює процедуру отримання українцями землі.

52% українців (більшість опитаних) не схвалюють законопроект про скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, 25 вересня до Ради внесли закон про ринок землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: