Більшість українців проти відкриття ринку землі – опитування

Читать на русском
Більшість українців виступають проти відкриття ринку землі. Підтримують відкриття ринку землі 19 відсотків опитаних, 73 відсотки – проти цієї ініціативи, 8 відсотків – не визначились.

Більшість українців виступають проти відкриття ринку землі.

Такі результати показало опитування соціологічної групи Рейтинг.

Ринок землі: що буде з паями селян, як поведуть себе агрохолдинги та хто виграє найбільшеЗаконопроект про ринок землі вже в Раді. Після його ухвалення та набуття чинності мораторій на продаж землі припиниться. До чого це призведе?

Зокрема, підтримують відкриття ринку землі 19% опитаних, 73% - проти цієї ініціативи, 8% - не визначились.

Відносно високий рівень підтримки ринку землі спостерігається серед молодих і більш заможних респондентів, а також власників паю, які його самостійно обробляють. Але навіть у названих категоріях кількість противників цієї ініціативи щонайменше 60%.

«Продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям підтримують ще менше — всього 13%. Проти цього — 81% опитаних. Незважаючи на те, що серед молодих і більш заможних кожен п’ятий не проти дозволити іноземцям купувати землю в Україні, три чверті представників цих категорій виступають однозначно проти цієї ініціативи», — відзначили в Рейтингу.

74% опитаних вважають, що рішення про запровадження продажу земель сільгосппризначення в Україні має ухвалюватися на всеукраїнському референдумі, 17% мають протилежну думку.

Опитування проведено методом face-to-face (Особисте формалізоване інтерв'ю).

Аудиторія: 2000 респондентів віком від 18 років і старше. Опитування проводилося з 28 вересня по 1 жовтня 2019 року.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що нова земельна реформа не змінює процедуру отримання українцями землі.

52% українців (більшість опитаних) не схвалюють законопроект про скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, 25 вересня до Ради внесли закон про ринок землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: