Суд відмовив НАБУ у визнанні недійсним договору в справі ЛБТЗ

Читать на русском
Столичний Госпсуд відмовився задовольняти позов Національного бюро про визнання недійсним договору.

Суд відмовив Національній антикорупційного бюро в задоволенні позову про визнання недійсним договору купівлі двигунів фірмою «Булет Лайн» у компанії «Суфрієр», який був предметом розслідування справи Львівського бронетанкового заводу.

Таке рішення ухвалив суддя Господарського суду міста Києва Дмитро Баранов, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, ТОВ «Булет Лайн» за 15,5 мільйона гривень купило у компанії «Суфрієр» 40 двигунів, які не були новими, а вжитими. Пізніше, «Булет Лайн» перепродало ці ж двигуни Львівському бронетанковому заводу за 28,56 млн грн. Своєю чергою НАБУ в позові вказало, що договір між «Булет Лайн» і компанією «Суфрієр» не відповідає положенням ч.ч. 2, 3 ст. 203 Цивільного кодексу України. Також у документі зазначено, що договір з боку компанії «Суфрієр» був підписаний його директором Ольгою Цьовки, однак почеркознавча експертиза встановила, що підпис було підроблено.

Таким чином, як відзначило НАБУ, з огляду на те, що експертизою підтверджено факт підробки підпису керівника компанії «Суфрієр» договір підлягає визнанню недійсним. Крім того, в Національному бюро зазначили, що компанія «Суфрієр» не була власником зазначених двигунів, що підтверджується показаннями свідків, допитаних детективами в справі ЛБТЗ.

Вивчивши позов, суддя Баранов відмовив у його задоволенні. Суд прийшов до висновку, що НАБУ не доведено суду належними і допустимими доказами наявності обставин, які є підставами для визнання недійсним зазначеного договору.

Нагадаємо, суд призначив до розгляду в суті справу ЛБТЗ. Також підозрюваного НАБУ директора ЛБТЗ Романа Тимківа звільнили з посади. Раніше обвинувачені у справі ЛБТЗ хотіли відвести заступника керівника САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: