Латвія виступила проти будівництва «Північного потоку-2»

Читать на русском
Зеленський повідомив латвійській стороні про кроки української влади, здійснені з метою поліпшення умов ведення бізнесу в Україні, і можливості для інвестицій.

Прем'єр-міністр Латвійської Республіки Кришьянис Каріньш запевнив, що його країна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».

Про це заявив під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Латвії в середу, 16 жовтня, пише пресслужба ОПУ.

Зеленський подякував прем'єр-міністру Латвії за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і позицію щодо санкцій проти Росії.

З ким зі світових лідерів встиг зустрітись президент Зеленський за чотири місяці каденціїЗ моменту інавгурації президент Зеленський побував із візитами у Брюсселі, Франції, Німеччини, Туреччини, Польщі, Канаді та зустрічався в Києві із прем’єром Ізраїлю, керівництвом МВФ та делегацією ЄБРР.

«Для нас дуже важливий цей візит. Сьогодні наш пріоритет - припинення війни. І дуже важливо, щоб у нас була допомога Європи, наших друзів, які спільно і чесно нас підтримують», - зазначив Зеленський.

Також на переговорах було відзначено поступове збільшення обсягів двосторонньої торгівлі між країнами і наявність можливостей для подальшого розвитку економічного співробітництва. Сторони домовилися забезпечити подальшу активну роботу в рамках Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва.

Зеленський повідомив латвійській стороні про кроки української влади, здійснені з метою поліпшення умов ведення бізнесу в Україні, і можливості для інвестицій.

Президент України наголосив на актуальності залучення подальшої експертної допомоги Латвії, використання латвійського досвіду для реалізації реформ в Україні відповідно до Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Особливу увагу приділили поліпшенню української медицини.

Нагадаємо, Зеленський в Латвії подякував за допомогу у протидії агресії на Донбасі.

Також повідомлялося, Латвія конфіскувала десятки мільйонів оточення Януковича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: