Гончарук пояснив суть змін у законодавстві для ФОП

Читать на русском
Олексій Гончарук, прем'єрміністр України, повідомив про те, що навмисно поширюється неправдива інформація про знищення фізичних осіб - підприємців (ФОП).

Олексій Гончарук, прем'єрміністр України, повідомив про те, що навмисно поширюється неправдива інформація про знищення фізичних осіб - підприємців (ФОП) в зв'язку з внесенням змін до законодавства.

Про це голова уряду повідомив під час ефіру програми «Свобода слова».

Гончарук запевняє, що ніхто не буде переслідувати ФОП.

ФОП-контроль: чого бракує українському бізнесуПрезидент Володимир Зеленський підписав закони, які зобов'язують ФОП використовувати касові апарати і дають можливість отримати кешбек з покупки в разі невідповідності чека.

«Іноді в публічній площині окремі компанії для того, щоб захистити свої приватні інтереси плодять фейки. Наприклад, я абсолютно не згоден з тим, що нібито хтось знищує ФОП. Ця істерія спеціально насаджується окремими гравцями і постійно піднімається в публічній площині для того, щоб ввести людей в оману. Держава не буде переслідувати маленьких. Вона не створює будь-яких надважких умов для діяльності ФОП», - повідомив Гончарук.

За його словами, зміни до законодавства покликані змінити бізнесмодель для великих підприємств, які вдають із себе фізичних осіб - підприємців.

«Наша мета полягає в тому, щоб великі і середні компанії припинили вдавати з себе зграйки ФОПів. Для того щоб, якщо є якась велика компанія з великими оборотами на десятки мільйонів, але просто не чесно оформляє своїх працівників на роботу. Замість цього укладає з ними контракт як із приватними підприємцями. Таке явище ми хочемо припинити», - підкреслив Гончарук.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закони, які зобов'язують ФОП використовувати касові апарати і дають можливість отримати кешбек із покупки в разі невідповідності чеку.

Раніше «Слово і Діло» розібралося, як нардепи збираються допомогти бізнесу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: