Верховний суд передав до ВАКС справу про збитки хімічного заводу

Читать на русском
Верховний суд задовольнив клопотання антикорупційного прокурора про передачу справи збитків хімічного заводу до ВАКС.
Павлоградський хімзавод

Верховний суд передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням комерційного директору державного Павлоградського хімічного заводу Валерія Кирилова у нанесенні 7 млн грн збитків.

Таке рішення 16 жовтня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Кирилов з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Зоря», використав своє службове становище всупереч інтересам служби. Так, він уклав договори поставки вибухових речовин промислового призначення з посередником фірмою «Зоря», а не безпосередньо з кінцевими споживачами на більш економічно вигідних умовах. Обвинувачений нібито знав, що посередником продукція буде реалізовуватися кінцевим споживачам по значно вищим цінам, і відвантаження продукції ПХЗ безпосередньо буде здійснюватися на склади кінцевих споживачів, а не посереднику. На думку слідства, це спричинило тяжкі наслідки на понад 7 млн грн.

Нагадаємо, справу про збитки Харківобленерго передали до антикорупційного суду. Раніше до ВАКС передали справу про збитки ОГХК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: