САП скерувала до суду справу про збитки заводу «Авіакон»

Читать на русском
Колишнє керівництво авіаремонтного заводу та представника офшору обвинувачують у нанесенні збитків державному підприємству.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього директора конотопського авіаремонтного заводу «Авіакон» Аналія Буцана, його ексзаступника Володимира Ткаченка та представника офшору Юрія Крижалка у нанесенні понад 13 млн грн збитків державному підприємству.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу САП.

«Під процесуальним керівництвом прокурорів САП детективами НАБУ закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні про обвинувачення ексдиректора ДП «Авіакон», його колишнього заступника та представника приватної компанії офшорної юрисдикції... Наразі обвинувальний акт скеровано до Конотопського міськрайонного суду Сумської області для розгляду по суті», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, вказані особи у 2014 році, попередньо домовившись між собою, з порушенням чинних на підприємстві процедур, організували дві закупівлі за завищеними цінами паливних баків для гелікоптерів для потреб заводу «Авіакон». Такі зловживання завдали інтересам держави понад 13 млн гривень збитків.

Як вказали у САП, Буцана та Ткаченка обвинувачують у зловживанні службовим становищем, а Крижалка – у пособництві вказаному правопорушенні.

Нагадаємо, екс-директору заводу «Авіакон» продовжили обов'язки. Раніше йому дозволили виїжджати з Києва. Також суд повторно відправив під домашній арешт підозрюваного в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: