Обвинувачений САП ексслідчий ГПУ Алфімов працює прокурором

Читать на русском
Обвинувачений Антикорупційною прокуратурою колишній слідчий Генпрокуратури продовжує працювати в правоохоронному органі.
Генеральна прокуратурафото: «Слово і Діло»

Обвинувачений Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою колишній слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Олексій Алфімов продовжує працювати в органі, але з 2019 року є прокурором відділу.

Відповідну електронну декларацію він подав до державного реєстру, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили детективи НАБУ, у травні 2016 року співробітники Генпрокуратури розпочали розслідували справу відносно голови Свидівоцької сільради Черкаської області щодо можливого одержання хабара у сумі 184 тисяч доларів за виділення 6,5 га землі.

До групи слідчих у цій справі був включений обвинувачений Алфімов. 29 липня він проводив обшук у помешканні голови Свидівоцької сільради. Під час обшуку він знайшов 23 скретч-картки на бензин марки А-92 «Авіас» номіналом по 15 літрів кожна (усього на 345 літрів). Вартість цих скретч-карток – 5865 грн. Вони належали сільраді, але зберігалися вдома у сільського голови, що пояснюють відсутністю сейфу в її робочому кабінеті. Після обшуку картки на бензин зникли. Голова сільради повідомила правоохоронців.

Згодом ці картки були зафіксовані на одній з автозаправок Києва, оскільки Алфімов неодноразово заправляв ними автомобіль. Причому офіційно власного авто ексслідчий не має. Одну з карток використала його дружина. Справу Алфімова було передано до суду. Після чого, його звільнив з посади колишній генеральний прокурор Юрій Луценко.

Втім, влітку 2017 року він через суд поновився на посаді. ГПУ оскаржувала це рішення. Проте останнім повідомленням про розгляд касації Генпрокуратури є призначення складу суду Касаційного адміністративного суду у лютому 2019 року.

Нагадаємо, справу Алфімова передали до Вищого антикорупційного суду. Раніше до ВАКС передали справу броварський судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: