У РФ розповіли про підсумки газових переговорів

Читать на русском
Зустріч мала початися в 13:30 за брюссельським часом, але затрималася до 15:25 за місцевим часом. Завершився захід о 16:45.

Газові переговори України, Росії та ЄС в Брюсселі тривали близько 80 хвилин.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на Міненерго РФ у понеділок, 28 жовтня.

Зустріч мала початися в 13:30 за брюссельським часом, але затрималася до 15:25 за місцевим часом. Завершився захід о 16:45.

Транзит газу: який вигідний варіант втрачає Україна в перемовинах із РФПостійний представник Росії при Євросоюзі вважає, що консультації показали можливість для просування вперед.

«Обговорювали також питання поставок газу в Україну. Ми бачимо готовність наших партнерів, в тому числі і щодо поставок газу, з 2020 року, безпосередньо. Конкретні цифри будуть обговорюватися пізніше», - сказав міністр енергетики РФ Олександр Новак.

Він уточнив, що Росія готова в 2020 році забезпечити транзит газу через Україну відповідно до норм європейського законодавства, якщо до цього буде готова українська сторона.

«Як запасний варіант ми готові забезпечити продовження договору по транзиту газу, який діє на сьогоднішній день, на 2020 рік. Хоча якщо наші українські колеги будуть готові працювати за європейським законодавством, ми також готові за цим законодавством і 2020 року забезпечити транзит газу через Україну», - сказав він.

За підсумками зустрічі, в РФ заявили, що готові працювати за європейським законодавством для транзиту газу через Україну. Газпром і оператор ГТС України мають обговорити технічну угоду щодо транзиту газу.

Новий раунд переговорів щодо газу відбудеться в кінці листопада. В цілому Новак вважає, що зустріч пройшла конструктивно.

Раніше Єврокомісія назвала теми нового раунду переговорів щодо газу.

Нагадаємо, 22 жовтня Росія, Євросоюз і Україна провели технічні консультації щодо газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: