Росія, Євросоюз і Україна провели технічні консультації щодо газу

Читать на русском
Росія, Україна і ЄС провели технічні консультації 21 жовтня в Брюсселі в рамках підготовки до тристоронньої зустрічі на міністерському рівні, яку заплановано на 28 жовтня.

Росія, Україна і ЄС провели технічні консультації 21 жовтня в Брюсселі в рамках підготовки до тристоронньої зустрічі на міністерському рівні, яку заплановано на 28 жовтня.

Про це у вівторок повідомила пресслужба компанії «Нафтогаз України».

«Україна, Європейська комісія та Російська Федерація провели технічні консультації в рамках підготовки до наступного етапу тристоронніх переговорів про транзит російського газу після 1 січня 2020 року. Зустріч відбулася в понеділок у Брюсселі», - йдеться в повідомленні.

За даними пресслужби, під час зустрічі сторони обговорили підписання угоди про взаємодію між операторами газотранспортних систем (ГТС) України і Росії, а також методику тарифоутворення при транспортуванні газу і прогрес України у створенні незалежного оператора ГТС.

Раніше віцепрезидент Єврокомісії з Енергосоюз Марош Шефчович повідомив в Брюсселі, що наступний раунд тристоронніх консультацій щодо газу в форматі Росія - ЄС - Україна пройде 28 жовтня. У свою чергу, глава Міненерго РФ Олександр Новак відзначав, що необхідно зрозуміти статус розвитку тих домовленостей, які були досягнуті на останній тристоронньої зустрічі 19 вересня, і подивитися, наскільки Україна просунеться в питанні щодо імплементації європейського законодавства.

Останні тристоронні газові консультації між Росією, Україною і Євросоюзом пройшли 19 вересня. За підсумками зустрічі Новак сказав, що вперше за багато років консультації пройшли дуже конструктивно. Марош Шефчович також зазначив, що на консультаціях була «дуже позитивна і конструктивна атмосфера».

Сторони також заявили, що продовження транзиту через Україну і постачання російського газу в Європу можливо практично за будь-яким сценарієм, а на «чорний день» «Газпром», Україна і споживачі в Європі закачають рекордні обсяги газу до підземних сховищ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: