Єврокомісія назвала теми нового раунду переговорів щодо газу

Читать на русском
Росія, Україна і Єврокомісія обговорять терміни майбутнього контракту щодо газу, а також обсяги поставок і тарифи на переговорах у Брюсселі 28 жовтня.

Росія, Україна і Єврокомісія обговорять терміни майбутнього контракту щодо газу, а також обсяги поставок і тарифи на переговорах у Брюсселі 28 жовтня.

Про це повідомила в п'ятницю, 25 жовтня, пресслужба Єврокомісії.

«Переговори будуть зосереджені на наступних питаннях: як відобразити енергетичні правила ЄС у майбутній рамковій угоді, тривалість майбутнього контракту, необхідні обсяги і тарифи», - йдеться в заяві.

У документі наголошується, що заступник глави ЄК з Енергосоюзу Марош Шефчович проведе в понеділок перед тристоронніми консультаціями окремі зустрічі з міністрами енергетики РФ і України Олександром Новаком та Олексієм Оржелем. «Також будуть присутні керівники Нафтогазу і Газпрому», - повідомили в ЄК.

«Я хочу розвинути конструктивний дух, який був на останніх переговорах, коли ми побачили зближення позицій з деяких питань», - заявив, у свою чергу, Марош Шефчович.

Раніше Росія, Євросоюз і Україна провели технічні консультації щодо газу.

Останні тристоронні газові консультації між Росією, Україною і Євросоюзом пройшли 19 вересня. За підсумками зустрічі Новак сказав, що вперше за багато років консультації пройшли дуже конструктивно. Марош Шефчович також зазначив, що на консультаціях була «дуже позитивна і конструктивна атмосфера».

Сторони також заявили, що продовження транзиту територією України і постачання російського газу до Європи можливо практично за будь-яким сценарієм, а на «чорний день» «Газпром», Україна і споживачі в Європі закачають рекордні об'єми газу до підземних сховищ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: