США готуються офіційно вийти з Паризької кліматичної угоди

Читать на русском
Адміністрація США готується до офіційного виходу з Паризької кліматичної угоди, про що президент Дональд Трамп оголошував ще в червні 2017 року.

Адміністрація США готується до офіційного виходу з Паризької кліматичної угоди, про що президент Дональд Трамп оголошував ще в червні 2017 року.

Про це повідомила в четвер газета The New York Times, пославшись на джерела.

У той же час представник Держдепартаменту, за даними The New York Times, «відмовився повідомити, підготовлено офіційне повідомлення ООН про початок процесу, який займе рік, і за підсумками якого США зможуть офіційно вийти з числа учасників глобальних зусиль з обмеження масштабів потепління клімату».

Газета в зв'язку з цим нагадала, що згідно з правилами, передбаченими в Паризькій угоді з клімату, 4 листопада - найраніший термін, коли адміністрація Трампа зможе направити в ООН письмове повідомлення про вихід з угоди.

У червні 2017 року Трамп оголосив, що США виходять з Паризької кліматичної угоди.

Ця угода була ухвалена 12 грудня 2015 року з підсумками 21-ї конференції Рамкової конвенції про зміну клімату, що відбулася у французькій столиці. Учасники Паризької угоди домовилися не допустити підвищення середньої температури на планеті до 2100 року більш ніж на 2 градуси Цельсія в порівнянні з показником доіндустріальної епохи. Вчені вважають, що більш значне зростання може призвести до незворотних наслідків для екології.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: