Без Трампа. В Парижі розпочався саміт до дворіччя кліматичної угоди

Читать на русском
У Парижі 12 грудня пройде одноденний саміт із нагоди другої річниці Паризької кліматичної угоди.

У Парижі 12 грудня пройде одноденний саміт із нагоди другої річниці Паризької кліматичної угоди.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Саміт, спільно організований Францією, Світовим банком та Організацією Об'єднаних Націй, влаштували з нагоди другої річниці ухваленої ув 2015 році Паризької кліматичної угоди», – наголошується в повідомленні.

За словами організаторів, основна увага буде зосереджена на впровадженні інновацій, щоб підтримати й прискорити спільні зусилля країн у боротьбі зі зміною клімату.

У саміті візьмуть участь кілька десятків глав держав і урядів. Причому президента США Дональда Трампа, який оголосив, що Сполучені Штати вийдуть із несправедливої Паризької угоди, не запросили.

Де зима найсніжніша? Київ у рейтингу столиць помірного кліматичного поясуНезважаючи на аномальні снігопади в Києві, українська зима, за статистикою, геть не найбільш сніжна в Європі.

Не буде на заході й лідерів інших великих забруднювачів планети – Китаю, Індії, Бразилії та Росії, а серед країн-членів ЄС – лідера Німеччини Ангели Меркель.

Підписана лідерами 195 країн Паризька кліматична угода ставить на меті обмежити зростання середньої глобальної температури на планеті. В перспективі –- щоб до 2050 року вона зросла не більш ніж на 1,5 градуса за Цельсієм.

Нагадаємо, американський президент Дональд Трамп вирішив вивести США з Паризької кліматичної угоди, підписаної в 2015 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: