В ООН оголосили надзвичайну кліматичну ситуацію

Читать на русском
Рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства.
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш

Рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства.

Про це повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час свого виступу на саміті G7 у французькому Біарриці, пише «Слово і Діло».

За словами голови Організації, липень 2019 року став найспекотнішим місяцем в історії. І 2015-2019 роки, швидше за все, стануть найжаркішими роками за всю історію метеоспостережень.

Зеленський виступить із трибуни ООН: чи є приховані мотиви візиту до СШАЧергова сесія Генеральної Асамблеї ООН відкриється 17 вересня. Також Трамп запросив Зеленського до Вашингтона.

«Згідно із даними Всесвітньої метеорологічної організації, рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства: такий рівень концентрації CO2 існував 3-5 мільйонів років тому, тоді й температура була значно вищою, і рівень морів був від 10 до 20 метрів вище», - зазначив генсек.

Він нагадав про стрімке танення льодовиків у Гренландії. Тільки в липні там розтануло 179 мільярдів тонн льоду. Тим часом пожежі в Сибіру, ​​на Алясці, в Канаді, в Гренландії за полярним колом і в Амазонії в червні і липні цього року привели до викидів десятків мегатонн вуглекислого газу в атмосферу.

«Все, що відбувається - це надзвичайна кліматична ситуація. Сьогодні вона є набагато гіршою, ніж у Парижі (на момент прийняття Паризької угоди по клімату в 2015 році - ред). і наукові дані це підтверджують. Як відзначають експерти Міжурядової групи зі зміни клімату, ми маємо втримати підвищення температури в межах 1,5 градусів за Цельсієм до кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року, на 45 відсотків скоротити викиди парникових газів до 2030 року», - заявив Гуттеріш.

Голова ООН підкреслив, що прибув на зустріч світових лідерів, щоб мобілізувати політичну волю для участі в організованому ним Саміту з клімату, який пройде у вересні в Нью-Йорку.

Генсек зазначив, що країни повинні докладати більше зусиль для виконання Паризької угоди, адже багато що із її приписів не виконується. Більш того, передбачених цим документом заходів уже недостатньо, аби виправити ситуацію.

Нагадаємо, кліматологи дали прогноз погоди до кінця літа.

Також відзначимо, Радбез ООН проведе екстрене засідання за запитом Росії і Китаю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: