Білий дім у серпні відклав рішення щодо надання Києву торгових привілеїв

Читать на русском
Представник США на торгових переговорах Роберт Лайтхайзер наприкінці серпня відкликав свою рекомендацію відновити низку торгових привілеїв щодо України.

Представник США на торгових переговорах Роберт Лайтхайзер наприкінці серпня відкликав свою рекомендацію відновити низку торгових привілеїв щодо України.

Про це повідомила в четвер газета The Washington Post з посиланням на свої джерела в вашингтонській адміністрації.

Лайтхайзер, за їхніми відомостями, ухвалив це рішення після того, як Джон Болтон, який обіймав на той момент посаду помічника президента з нацбезпеки, попередив його, що американський лідер Дональд Трамп, ймовірно, буде проти будь-яких заходів, які будуть вигідні українському уряду. Паралельно з цим Білий дім призупинив виділення Україні військової допомоги на суму в $391 млн. Як відзначає видання, наразі неясно, чи звертався Болтон до Лайтхайзера за дорученням Трампа, а також чи був глава держави в курсі цієї розмови.

«Його [рішення про надання торгових привілеїв] відкликали незадовго до того, як воно повинно було лягти на стіл президенту, - повідомило джерело газети. - Болтон звернувся до Лайтхайзера, щоб заблокувати його».

У вересні в США розгорівся скандал після публікації The Wall Street Journal про те, що в ході липневого розмови з президентом України Володимиром Зеленським глава Білого дому закликав Київ розслідувати діяльність Джо Байдена і його сина Хантера в обмін на фінансову і військову допомогу.

Ці відомості стали приводом для запуску процедури імпічменту Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: