Трамп заявив, що демократи в Конгресі намагаються швидше проголосувати за імпічмент

Читать на русском
На думку нинішнього президента США, демократи хочуть домогтися імпічменту, тому що не зможуть перемогти його на виборах в 2020 році.

Демократи в Конгресі США прагнуть якомога швидше довести справу до голосування з питання про імпічмент президента Дональда Трампа.

Таку думку американський лідер висловив в понеділок в бесіді з журналістами на засіданні свого кабінету, яке відбулося в Білому домі, повідомляє CNN.

«Вони хочуть заподіяти [мені] імпічмент. І вони хочуть зробити це якомога швидше. Ось і вся історія», - сказав республіканець Трамп, коментуючи кроки демократів на Капітолійському пагорбі.

«Будь-який демократ хоче цього домогтися, оскільки вони не зможуть перемогти мене на [президентських] виборах [в листопаді 2020 року]», - переконаний президент.

Він також стверджував, що не відчужує окремими своїми рішеннями однопартійців-республіканців, ускладнюючи для них завдання захисту президента від нападок опозиції в особі демократів. «Гадаю, що користуюся величезною підтримкою республіканців», - заявив Трамп.

На питання, чи не вважає він, що тільки розколює часом ряди Республіканської партії, приймаючи рішення, подібні розпорядження про виведення американських військ з Сирії, глава адміністрації США відповів негативно. «Абсолютно так не думаю», - підкреслив Трамп. «Я повинен зробити те, що повинен зробити», - додав президент, кажучи про виведення військовослужбовців США з Сирії, за який його піддали запеклій критиці соратники по партії.

24 вересня Палата представників Конгресу, контрольована Демократичною партією, оголосила про запуск процедури імпічменту щодо Трампа. Приводом для цього послужили твердження про вчинення Трампом в липневій телефонній розмові тиску на президента України Володимира Зеленського з метою спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: