В яких містах України не можна продавати алкоголь уночі

Читать на русском

Відтоді, як в Україні набув чинності закон, який дозволяє владі на місцях забороняти продаж алкоголю вночі, більшість обласних центрів скористалися цією можливістю. Антиалкогольне протистояння досі триває в Києві. Нещодавно Верховний суд визнав незаконним рішення Київради від 2017 року про заборону продажу алкоголю вночі, хоча в столиці вже протягом року діє інше аналогічне рішення міської влади. «Слово і Діло» пропонує подивитись, в яких великих українських містах вже не продають спиртне після 22.00.

Почнемо зі столиці, де ситуація неоднозначна. З однієї сторони, купити пляшку шампанського чи чогось міцнішого після 23.00 і до 10.00 ранку неможливо в жодному супермаркеті Києва. Продовжити вечірку зі спиртним можна хіба що в ресторані чи барі. З іншого боку, десь «на районі» завжди можна побачити нелегальну «наливайку» з гордою назвою «бар», де готові продати дешевий алкоголь сумнівної якості.

Те, що Верховний суд скасував заборону Київради вже не актуально, адже у жовтні 2018 року столична влада знову ухвалила рішення про заборону продажу алкоголю в нічний час, яка діє і зараз.

Відзначимо, що найсуворіша заборона на продаж алкоголю запроваджена у Хмельницькому, бо триває з десятої години вечора до одинадцятої ранку. У переважній більшості інших міст спиртне не можна купити з десятої вечора і до восьмої ранку (Луцьк, Рівне, Житомир, Чернігів).

У Сумах та Дніпрі поправити здоров’я можна вже з сьомої ранку. У Києві супермаркети та магазини починають продавати алкоголь з десятої ранку і припиняють – об одинадцятій вечора.

Найкоротший нічний «сухий закон» діє в Ужгороді – з 23.00 до 7.00.

Цілодобово можна купити алкоголь в Одесі, Харкові, Херсоні, Миколаєві та ще в декількох містах країни.

Нагадаємо, раніше ми писали, які «алкогольні» заборони існують в інших країнах.

Також «Слово і Діло» повідомляло, які держустанови закупили найбільше алкоголю в 2015-2018 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: