У Києві знову заборонили продаж алкоголю вночі

Читать на русском
У столиці рішенням Київради обмежили продажу спиртовмісних напоїв із 23 до 10 години. Це вже не перша спроба боротися за тверезість киян.

У середу, 24 жовтня, набуло чинності рішення Київради про обмеження продажу спиртовмісних напоїв із 23:00 до 10:00.

Як пише «Слово і Діло», йдеться про рішення №1529/5593 від 27.09.2018 «Про встановлення обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових у м. Києві».

Які держустанови закупили найбільше алкоголю в 2015-2018 рокахАдміністрація морського порту Южний купила більш ніж 11 тисяч пляшок пива, а Рівненська АЕС – горілку, вино й пиво.

Його оприлюднили в газеті «Хрещатик».

Згідно з документом, передбачається обмеження продажу спиртовмісних напоїв із 23:00 до 10:00.

Ідеться про заборону торгівлі вином, пивом, алкогольними та слабоалкогольними напоями в МАФах і стаціонарних об’єктах торгівлі. Правило не поширюватиметься на заклади ресторанного господарства – кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

У мерії переконані, що ухвалення цього проекту рішення дозволить зменшити обсяги вживання алкогольних напоїв у Києві. Це своєю чергою знизить рівень злочинності та смертності, а також збільшить тривалість життя населення.

Раніше Київрада вже ухвалювала рішення про заборону продажу алкоголю вночі, але їх скасовували через суд.

Нагадаємо, 5 вересня Кабінет міністрів України підвищив мінімальні гуртово-відпускні та роздрібні ціни на алкогольні напої.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: