У деяких районах Вінницької області запровадили обмеження на продаж алкоголю

Читать на русском
У деяких районах Вінницької області запровадили обмеження продажу алкогольної продукції в зв'язку із підвищенням рівня злочинності.

У деяких районах Вінницької області запровадили обмеження продажу алкогольної продукції в зв'язку із підвищенням рівня злочинності.

Про це в середу, 15 травня, повідомляє прес-служба прокуратури області, передає «Слово і Діло».

Алкоголь і сигарети знову подорожчають: чому та що насправді провокує тінізаціюВ інфляційному звіті Національного банку України за квітень ідеться про те, що зростання цін на алкоголь очікується на рівні 6-9 відсотків щорічно в 2019-2021 роках. Подорожчання тютюнових виробів прогнозується на 19 відсотків.

Обмеження стосуються лише продажу алкоголю в магазинах, супермаркетах та інших точках продажів і не поширюються на нічні клуби, бари та інші спеціалізовані розважальні заклади, де, як правило, є охорона, яка відповідає за безпеку відпочиваючих.

Відзначається, що у Вінницькій області найвищий відсоток злочинів, скоєних у стані алкогольного сп'яніння, спостерігається в південних районах: Чернівецькому (32,7%), Мурованокуриловецькому (31,9%), Бершадському (23,7%), Могилів-Подільському ( 23 2%), Крижопільському (20,4%).

Тому в районах, де збільшився рівень таких злочинів, заборонили продаж алкоголю в нічний час. Зокрема, обмеження ввели в Бершаді, Липовці, Томашполі, Оратові, Дашеві, Кирнасівці, Шпикові, Літині, Браїлові, Мурафі, Копайгороді, Северинівці, Кунке, Краснопілка.

Крім того, такі рішення були самостійно ухвалені місцевими радами раніше, в Ладижині, Барі, Немирові, Могилеві-Подільському, Козятині, Вапнярці, Чечельнику, Тростянці, Теплику, Піщанці.

Раніше НБУ дав прогноз зростання цін на алкоголь і сигарети.

Також нагадаємо, у Вінницькій області вилучили понад тонну контрафактного алкоголю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: