Корупційний скандал у Раді: хто з нардепів вже пройшов або погодився пройти поліграф

Читать на русском

Найбільша фракція Верховної ради опинилася в центрі скандалу: 11 депутатів «Слуги народу», які входять до складу фінансового комітету, підозрюють в отриманні хабара в розмірі 30 тис. дол. Хабарі вони нібито отримали за непідтримку в комітеті законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми в сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості».

Інформацію ЗМІ про підкуп «слуг народу» вже вивчають правоохоронці: Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження.

В отриманні хабара підозрюють (за інформацією екснардепа Сергія Лещенка) Олександра Дубінського, Олексія Ковальова, Ірину Аллахвердієву, Ольгу Василевську, Євгенія Петрова, Юлію Діденко, Дарину Володину, Вікторію Кінзбурську, Анастасію Ляшенко, Анну Колесник і Олексія Леонова.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи скандал, закликав усі членів фінансового комітету пройти перевірку на поліграфі. «Слово і Діло» зібрало інформацію про те, хто вже пройшов тестування, а хто збирається.

Станом на 24 жовтня перевірку на поліграфі пройшли Олександр Дубінський, Давид Арахамія, Олександр Качура, Ольга Василевська, Олексій Леонов і Олег Марусяк. До речі, Арахамія навіть обіцяв зробити це двічі.

Ще кілька нардепів погодилися на тест: Олександр Ковальчук, Данило Гетманцев і Ярослав Железняк (він з фракції «Голос»).

У свою чергу, Антон Яценко, який теж фігурує в скандалі (і саме з ним пов'язують корупційну схему, яку повинен ліквідувати законопроект,) від проходження поліграфа відмовився.

Нагадаємо, юрист пояснив «Слово і Діло», чи можна змусити нардепів проходити поліграф.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: