Арахамія розповів, хто з депутатів «Слуги народу» погодився на поліграф

Читать на русском
Слуга народу веде перемовини із кількома державними відомствами, щоб організувати проведення перевірки на поліграфі своїх нардепів з фінансового комітету.

Керівництво фракції «Слуга народу» веде перемовини із кількома державними відомствами, щоб організувати проведення перевірки на поліграфі своїх нардепів. Як розповів голова фракції Давид Арахамія, практично всі члени фінансового комітету дають добровільну згоду на проходження поліграфа.

«Ми зараз ведемо перемовини з кількома відомими відомствами, які мають досвідчених поліграфологів, зокрема це Служба безпеки України, Міністерство оборони, Головне управління розвідки. Ми хочемо знайти законний шлях, як це можна зробити правильно. Людей багато і процедура поліграф-тестування доволі тривала. Щоб не затягувати це на далекі роки, треба зробити це масово. Завтра (у четвер – ред.) зберемося на нараду і вирішимо, як це логістично зробити. Але всі, практично всі, члени комітету зараз в цьому питанні дають добровільну згоду на проходження поліграфу і вони кажуть, що вони готові проходити», - сказав він УП.

«Йдеться про всіх депутатів «Слуги народу» з комітету (фінансового – ред.)», - уточнив він.

Арахамія додав, що фракції нічого приховувати, і він особисто був ініціатором процедури перевірки на поліграфі.

Арахамія також сказав, що поділяє позицію президента, що в разі незадовільних результатів проходження поліграфу того чи іншого нардепа виключать із фракції.

В комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики 32 народні депутати, з яких 20 від фракції «Слуга народу».

Як відомо, очільник фракції в ВР «Слуга народу» Давид Арахамія і депутат тієї ж фракції Олександр Дубінський разом пройдуть дослідження на поліграфі (детекторі брехні) сьогодні, 23 жовтня.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що депутати фракції «Слуга народу», що входять до фінансового комітету Верховної ради, мають пройти поліграф після того, як група депутатів на чолі з Дубінським завалила в комітеті антикорупційний законопроект.

Також президент пообіцяв за рік розпустити Верховну раду, якщо в партії «Слуга народу» будуть конфлікти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: